ABB Arena A
21 juni 2017
19:00

Referat: Ludvika FK - Bullermyrens IK

Bortamatch mot ett Ludvika som vi lyckades vinna med 3-2 mot hemma på Skvalet för en knapp månad sedan. Nu visste vi att Ludvika skulle komma med ett starkare lag denna gång då de hade U19-match samtidigt som vår match förra gången.

Tyvärr spelades matchen på Hillängens B-plan som inte bjöd in till något skönspel direkt. Vi kändes loja och fattiga på energi redan på uppvärmningen och avsaknad av ordinarie målvakt gjorde att Jesper ställde upp och vaktade målet.
Vi gjorde försvarsmässigt en riktigt dålig första halvlek där inga lagdelar kuggade i varandra och vi hjälpte inte varandra med kommunikation eller understöd. Ludvika slog fina djupledsbollar över vår backlinje gång på gång och två av dessa ledde till mål. Både 1-0 och 3-0 kom till genom en passning och en djupledslöpning på vår högerkant där samspelet mellan mittbackar och ytterback inte fungerade. Målet till 3-0 kom till på en retur från Jesper efter ett avslut från Ludvikas vänsterkant där två Ludvikaspelare var först på bollen i andra vågen och tryckte in bollen i nät.

Vi skapade bara några ströanfall i den första halvleken och det var när Anwar tog sig fram på vänsterkanten. Annars såg vi ängsliga ut och försökte rulla boll i backlinjen där planen var som sämst. Ludvika gjorde 4-0 sedan vi tappat boll när vi stillastående står och slår sidledspassningar 10 meter framför eget straffområde och Ludvika stressar av oss bollen och sätter upp ett friläge de gör mål på. 2-0 kom på matchens snyggaste mål, en frispark 7 meter utanför straffområdet på Ludvikas högerkant som deras spelare smeker in i bortre krysset. Bara att applådera och gratulera!

Vi samlas i paus och pratar om att ta matchen från 0-0 med tanke på att det är 45 minuter kvar och vi ska göra en bättre andra halvlek än den första där Ludvika visserligen också hade hjälp av medvind och solen i ryggen.

Vi förbättrar oss ändå i den andra halvleken och kunde mycket väl ha gjort både ett och två mål, men det ville sig inte. Mostafa hade två bra skott från bra lägen som tyvärr gick en bit utanför målramen och Mohammed rundade målvakten, men Ludvikas spelare som satte den snygga frisparken i första halvlek räddade bollen på mållinjen.

Istället gör Ludvika tre mål till sedan vi bjudit på i princip alla tre. Det första tappar Jesper in efter att han inte kunde bestämma sig för om han skulle greppa eller boxa undan bollen. Det föranleds också av ett osynkat och ganska dåligt försvarsspel. De andra två målen kommer efter att vi saknat förmågan att få undan bollen från straffområdet och istället är Ludvika betydligt hetare än oss och trycker in bollen. Det sista på nick efter inlägg från deras högerkant.

Sammanfattningsvis en riktigt svag laginsats av oss framförallt försvarsmässigt. Vi jobbar inte för varandra som ett lag utan mer en och en och saknar energi i det vi tar oss för. Anwar var pigg i den första halvleken framåt och det var flera som slet på hela matchen, men som lag betraktat fungerade vi inte alls. Vi förlorar mot ett bättre lag helt klart, men så mycket som 7-0 ska det inte behöva bli. Vi förlorar också sett över hela matchen väldigt många närkamper och så kallade andrabollar där Ludvika kan ställa om på oss och anfalla snabbt.

Samtliga i laget får åka hem och fundera tills träningen på söndag vad vi kan göra bättre, som lag och individuellt, både spelare och ledare. Sedan har vi match igen redan på måndag hemma mot Hedemora som vi hoppas ska få sota för den här insatsen.